1

Informatie over burn pits op Kandahar Airfield (KAF)

Waren er in 2006 nog ongeveer 2.200 militairen op Kandahar Airfield gelegerd, in 2012 waren dat er ongeveer 26.000. Deze hoeveelheid manschappen produceerden niet alleen een enorme hoeveelheid ontlasting, die in de Poo Pond werd verzameld, maar ook een enorme hoeveelheid afval. Het afval werd aanvankelijk in een open burn pit verbrand. Later, eind 2011, werd het afval verbrand in ovens, die dag en nacht brandden. Ook werd er – naast de turnpit – een Nederlandse afvalverbrandingsoven geïnstalleerd. De afvalverbranding vond op Kandahar Airfield ongeveer 500-700 meter van de onderkomens plaats.

De afgelopen dagen heeft mij veel informatie bereikt van militairen uit uitzendgebied. Op een aparte site staat de informatie die mij tot nu toe heeft bereikt over de burn pits op Kandahar Airfield. Andere informatie over bijvoorbeeld Tarin Kowt (TK) en Talil (Irak) zal ook op een aparte site worden geplaatst.

Klik hier om de site te bekijken.

1 Comment

One thought on “Informatie over burn pits op Kandahar Airfield (KAF)
  1. mr. Ferre van de Nadort Ik weet nog van mijn uitzending op KAF in 2008 dat de Burn Pit op enig moment ongecontroleerd brandde. Dat was een flinke fik, goed zichtbaar. Er was toen al zorg onder het personeel over wat er daar allemaal in de hens ging -en zo in onze lucht, onze longen, terecht kwam. We maakten er (boer met kiespijn) grapjes over, trokken een maand, of twee of drie, van ons leven af. ‘Kan niet gezond zijn!’ Nee, ook achteraf: het kan niet gezond geweest zijn. Vraag is hoe ongezond het was. Ik heb geen idee.

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *