1

Aanmelden bij het onafhankelijk Meldpunt burnpits

Het Meldpunt burnpits deelt informatie, bundelt kennis en verleent juridische bijstand verleend. Binnen dit collectief hebben zich de slachtoffers van burnpits verenigd. Zo staan we sterk en zo geeft het Meldpunt burnpits Defensie richting. Daarmee hebben we burnpits al op de politieke agenda gekregen en erkenning dichterbij gebracht. Samen sterk door kennis, onderzoek en juridische bijstand!

Het collectief dat zich bij het Meldpunt burnpits heeft verenigd heeft in korte tijd aandacht gevraagd en gekregen voor burnpits. Dat kon omdat slachtoffers en collega’s massaal informatie hebben gedeeld. Op die manier heeft het Meldpunt burnpits de ontkenningen door de Minister van Defensie getrotseerd en burnpits boven aan op de politieke agenda gekregen.

Maar we zijn er nog niet. Sterker nog: we zijn nog maar net begonnen. Met de vele meldingen willen we geneeskundig onderzoek laten uitvoeren, buiten de gezondheidsorganisatie van Defensie. Waarom? Omdat het Meldpunt burnpits Defensie geen invloed wil laten uitoefenen op de uitkomst en de duur van zo’n onderzoek. Het Meldpunt burnpits wil geen tweede slepend  Chroom-6 dossier.

 

Klachten? Neem contact op. Gratis intake. Uw schade verhaald.

Binnen het collectief wordt informatie gedeeld, kennis gebundeld en juridische bijstand verleend. Zo staan we sterk. Daarmee hebben we burnpits al op de politieke agenda gekregen en erkenning dichterbij gebracht. Wij zorgen dat u de schade vergoed krijgt.

 

Vertrouwelijkheid voorop

Dagelijks krijgen wij tientallen meldingen binnen van slachtoffers, maar ook van (actief) dienende militairen. Deze meldingen zijn van belang voor het onderzoek. Veel melders maken duidelijk dat zij geen of weinig vertrouwen in Defensie hebben en daarom niet willen dat hun identiteit bij Defensie bekend wordt. Dat respecteren wij.

Meldingen worden bij de het Meldpunt burnpits vertrouwelijk behandeld. Daarom doet het Meldpunt burnpits Defensie geen mededelingen over de identiteit van de melders.

 

Juridische bijstand

Binnen het meldpunt burnpits is het mogelijk om juridische bijstand te krijgen. Door het collectief kunnen de kosten hiervan worden beperkt. Maar wij gaan verder, waar anderen stoppen. Het Meldpunt burnpits werkt actief aan verandering van wet- en regelgeving. Bijvoorbeeld door het verlangen van het recht op periodiek geneeskundig onderzoek en monitoring bij een zorginstelling naar keuze voor rekening van Defensie. Dat zou volgens ons voor alle veteranen moeten gelden. Wij onderscheiden ons met de lobby om regelgeving aan te passen van andere (rechts)hulpverleners. Als lid van het collectief profiteert u daarvan.

1 Comment

One thought on “Aanmelden bij het onafhankelijk Meldpunt burnpits
  1. Dat wij onze naam niet graag bekend zien bij defensie zegt alweer genoeg hoe ziek deze organisatie zelf is en dat er door defensie zelf onderzoek naar de burnpits is gedaan met een uitslag dat er niks aan de hand is zegt ook genoeg.
    Te triest.

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *