Meldings- en registratieformulier blootstelling gevaarlijke stoffen

Sluit je aan. Samen sterk door kennis, onderzoek en juridische bijstand!

Binnen het collectief wordt informatie gedeeld, kennis gebundeld en juridische bijstand verleend. Zo staan we sterk. Daarmee hebben we de blootstelling aan burnpits en gevaarlijke stoffen al op de politieke agenda gekregen en erkenning dichterbij gebracht.

Dagelijks krijgen wij tientallen meldingen binnen van slachtoffers, maar ook van (actief) dienende militairen. Deze meldingen zijn van belang voor het onderzoek. Veel melders maken duidelijk dat zij geen of weinig vertrouwen in Defensie hebben en daarom niet willen dat hun identiteit bij Defensie bekend wordt. Dat respecteren wij.

Meldingen worden bij de het Meldpunt burnpits vertrouwelijk behandeld. Daarom doet het Meldpunt burnpits Defensie geen mededelingen over de identiteit van de melders.

5 Comments

5 thoughts on “MELDINGS- EN REGISTRATIEFORMULIER BURNPITS en GEVAARLIJKE STOFFEN
 1. Dat wij onze naam niet graag bekend zien bij defensie zegt alweer genoeg hoe ziek deze organisatie zelf is en dat er door defensie zelf onderzoek naar de burnpits is gedaan met een uitslag dat er niks aan de hand is zegt ook genoeg.
  Te triest.

 2. Zijn er ook mensen met klachten die in Irak(sfir3) gedraaid hebben? Daar maakten ze ook gebruik van burnpits.. Ik vertrouw defensie niet, en ben ik nu benieuwd of je daar ook nog in de toekomst last van kan krijgen??

 3. Onderzoeken tonen aan dat giftige rook effect zou hebben op onder meer longen, ogen, nieren, lever, vatenstelsel en maag-darmkanaal. In genoemde onderzoeken kwam naar voren dat deze klachten ook jaren later boven tafel kunnen komen. Ik maak mij ernstig zorgen. Mijn relativeringsvermogen is groot en ik ben voor geen kleintje vervaart maar nu ben ik toch wel ongerust.w

 4. In mijn beleving is het niet voor niets geweest dat er onderzoeken zijn gedaan. Uit deze onderzoeken is gebleken dat giftige stoffen (a.g.v. blootstelling aan burn-pits) wel degelijk gevolg kunnen hebben, op longen, ogen, nieren, lever, vatenstelsel en maag-darmkanaal.
  In genoemde onderzoeken kwam naar voren dat deze klachten ook jaren later boven tafel kunnen komen.

  Ik hoop dat door dit meldingsgegeven e.e.a. recht gezet kan worden en dat er meer duidelijkheid komt. Het gaat mij hier niet om een schadeloosstelling maar om de bevestiging en onderkenning van vermeende ongemakken/letsels/ aandoeningen.

 5. Heb van Maart 2009 tot September 2009 op Kaf gezeten in de NL compound en op HQ RCS. Ik rook de burnpits af en toe wel. Nu bijna 10 jaar later geen klachten, ik ben ook nooit dichtbij de burnpits geweest. Moet ik mij toch zorgen maken?

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *